[...] ilości składników odżywczych, a na końcu jakość ich źródeł. Podchodząc do pierogów pod kątem jakości posiłku, to szału niestety nie ma. Słabej jakości mąka pszenna i brak źródła białka. Witaminy i składniki mineralne na niskim poziomie. Bez wątpienia źródła weglowdanów na których należy bazować to inne produkty. Okazyjne zjedzenie tych gorszej [...]
[...] to powiedzieć, że jest bardzo słabo to nic nie powiedzieć %-) W tym co tutaj wrzuciłeś to masz same cukry proste, utwardzone tłuszcze, cukry w napojach. Żadnego normalnego źródła węglowodanów, żadnego źródła białka, nie masz praktycznie żadnych warzyw. Więc się nie dziw, że nie masz energii na treningi czy bardzo szybko nie masz siły na [...]
[...] po zakończeniu treningu, jak i opcjonalnie w posiłkach ubogobiałkowych (owsianka, musli, koktajle owocowe etc). Produkt ten nie powinien jednak stanowić podstawowego źródła białka w diecie. Więcej: http://www.sfd.pl/Bia%C5%82ko%2C_od%C5%BCywki_bez_treningu__czym_to_grozi_-t251327.html Sklep: [...]
[...] jak w przypadku połączenia awokado i oliwy z kaszą kuskus. Produkty wrzucaj w rozpiskę przed ich obróbką, a nie po niej. Powinno to być mięso z piersi kurczaka, a nie smażona pierś. Suszone owoce warto zamienić na świeże. W posiłkach 2,4 i 5 brakuje źródła białka pochodzenia zwierzęcego. /SFD/2018/6/21/8fd549c5d9b045f6a053ca58346e0fba.jpg
W diecie zdecydowanie brakuje warzyw. Staraj sie tez bardziej urozmaicac zrodla bialka. Zastanow sie tez czy w takim wieku trzymanie dosc rygorystycznych diet i trening silowy jest dla Ciebie odpowiedni.
z tej półki co hitec mozesz spróbować 3d protein treca, białka z izolatem przenicy sa dla tych którzy liczą każdy grosz, co nie znaczy ze nie da efektów, ale nie jako podstawowa zrodla białka tylko jako dodatek do diety z dodatnim bilansem kalorycznym, jesli masz wieksze braki w diecie i musisz dostarczyc to z odzywki to kup wpc
[...] który tuńczyk jest lepszy... To z pewnością lepszym wyborem będzie ten w wodzie, czyli tzw. sosie własnym niż ten w oleju. Niestety żyjemy w takich czasach, że do każdego źródła białka i pokarmu można mieć jakieś zastrzeżenia... bo w kurczakach antybiotyki... w wołowinie sterydy i inne celbuterole... randap w roślinach itp. itd. Dlatego coraz [...]
fakt hantlami ćwiczy sie inaczej ale pamiętaj większy ciężar to większy bodzieć dla mięśni bieganiem nie zastąpisz przysiadów , a to ćwiczenie to fundament treningu nogi i plecy decydują o ogólnej sile reszta to dodatki co do posilkow nie trzeba jesc 5 razy dziennie to czy jesz 2 razy czy 8 nie ma znaczenia , żródła bialka to jaja ,mięso ,ryby, [...]
Ja właściwie odżywiam sie juz intuicyjnie. Średnio, na masie, wychodzi ok 250 g bialka, 250 g węgli i 120 g tłuszczu. (trochę to przypomina ZONE Searsa, ale to nei było celem ) Oprócz siłowni dochodzi często koszykówka i piłka nożna, stąd dosyć wysoki próg kaloryczny. Wszystko rozdzielone na 6-7 posiłków. Moja dieta nie jest jakaś cudowna. Źródła [...]
Tunczyk nie jest zly ale nie bazuj na nim jako glowne zrodla bialka, nie jedz go codziennie. J/w tluste ryby tak samo, ogolnie udzial bialka masz dosc wysoki nadal, ile dales nadwyzki kalorycznej od podstawowego zapotrzebowania ?
[...] do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po zjedzeniu owsianki. Dużo lepiej urozmaicić dietę w inne źródła białka i węglowodanów takie jak ryż, kasza, płatki jaglane, odżywka białkowa czy mięso. Jeżeli jednak koniecznie chcesz jeść płatki owsiane z mlekiem /wodą najlepiej [...]
[...] osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po zjedzeniu owsianki. Dużo lepiej urozmaicić dietę w inne źródła białka i węglowodanów takie jak ryż, kasza, płatki jaglane, odżywka białkowa czy mięso. /SFD/2017/10/18/c6b69f81dc404192be4ab1db9060532a.jpg
[...] podstawą budowania mięśnia. Dlatego też, jeżeli chcemy kształtować naszą sylwetkę, to dostarczać go powinniśmy w zalecanej ilości około 2 g/kg masy ciała. Aby wiedzieć jakie źródła białka są zalecane w zdrowiej diecie, warto zaznajomić się z artykułem: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html. Bez [...]
[...] ilości to: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Mając już wyliczone makroskładniki, układamy z nich posiłki, dobierając odpowiednie ich źródła: - białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - tłuszcze: [...]
Przy takiej wadze 4 posiłki spokojnie wystarczą + shake potreningowy , pozmieniaj troszkę źródła białka( dodaj też źródła omegi 3 jak śledź , makrela, łosoś) i wrzuć dietę w takiej formie :http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_Z_POTRENINGU__INFO_JAK_TO_ZROBI%C4%86.-t922822.html
[...] po zakończeniu treningu, jak i opcjonalnie w posiłkach ubogobiałkowych (owsianka, musli, koktajle owocowe etc). Produkt ten nie powinien jednak stanowić podstawowego źródła białka w diecie. Więcej: http://www.sfd.pl/Bia%C5%82ko%2C_od%C5%BCywki_bez_treningu__czym_to_grozi_-t251327.html Sklep: [...]
Cześć! Patrząc na Twoją dietę widzę, że jest uboga w źródła białka pochodzenia odzwierzęcego. Warto by było abyś w każdym posiłku miał 30g białka pochodzenia odzwierzęcego, to jeden z makroskładników, który zapewni Ci sytość. Drugim jest tłuszcz, którego jest relatywnie mało w diecie. Postaraj się podzielić sobie makroskładniki w taki sposób: [...]
[...] zwierzęcego, w tym egzogennych, to nie zrobi to różnicy. Z reguły osoby trenujące siłowo i tak spożywają więcej białka i aminokwasów niż jest to niezbędne, więc bazując na ogólnie zalecanych źródłach białka nie zwracałbym na to szczególnie uwagi. Co innego wśród wegan. Wtedy trzeba już baczniej dobieraj źródła białka i komponować posiłki.